Омогућава Blogger.
RSS

MOMAČKI TOST


Stara misao mog brata Vladislava glasi: “Ko nije jeo u krevetu, ne zna kako mrve bodu”. Iz iskustva tvrdim da je to potpuna istina. Evo jednog jutarnjeg recepta zgodnog za “u krevet”, uz savet da istresete posteljinu nakon doručka ako iznenađujete neko voljeno biće, kako vam isto ne bi skinulo sve sa spiska kada uveče ponovo legne u krevet.

Uobičajena jutarnja situacija: ustajete, mrzi vas da silazite do prodavnice, a gladni ste...Možete da postignete kompromis sa samim sobom, da ne budete gladni, da ne morate da silazite do prodavnice, a usput da iskoristite hleb koji je zaostao od juče (prekjuče, nakjuče...) i koji biste verovatno bacili (u kamenom i/ili buđavom stanju, nevažno). Napravite za doručak momački tost.

Vreme spremanja: manje od 5 minuta
Pogodno za: doručak
Prljanje sudova: praktično ništa, samo činija u kojoj pravite premaz

Priprema – za 4 dobro namazana parčeta (ne tanko, nego baš solidno namazana) potrebno je:

4 parčeta bajatog hleba – ovaj moj je od prekjuče, zato ovako bangavo izgleda na slici
4 kašike pavlake
15g duvan čvaraka (ili bilo čega drugog što nađete u frižideru, a čega je ostalo malo)
malo Vegete
malo aleve paprike
malo kečapa ili nečega drugog za dekoraciju

Korak 1 – priprema tosta: Hleb isecite (ne sme parče da bude ni predebelo, ni pretanko, nego onako da može da se ubaci u toster) i ubacite u toster. Ispecite koliko volite.

Korak 2 – priprema namaza: Dok je hleb u tosteru, prosto izmešate pavlaku i duvan čvarke, dodate aleve paprike onako “na prst” čisto malo da oboji i vrlo malo vegete (ako umesto duvan čvaraka koristite šunku ili nešto drugo slanije, vegetu možete i da izbacite da ne bude preslano). Nikakve tu dalje nauke nema. Na slici vidite kako izgleda namaz kad je spreman.



Korak 3 – serviranje: namažete onaj namaz i, ako vam je baš do igranja, ukrasite. Probao sam da pravim neke tufne kečapom, to manje-više katastrofalno izgleda (pogledajte sliku) ali je ukusno i baš jestivo.



Prijatno! I ne zaboravite da istresete mrve iz tostera i iz kreveta.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 comments:

Vitki Gurman је рекао...

Pazi, ako se planira gošća na tom doručku u krevetu - uveče joj treba napomenuti da ponese vezu svežeg peršuna za dekoraciju da ove tufnice ne bi ličile na otrovnu pečurku (znaš kakve su žene, svašta umisle za sekundu). Ako ne donese prešun, kečap može da se sipa u formi srca :)

selak је рекао...

@vitki gurman: Probao da napravim da bude u obliku srca, ali nije išlo :) Tako se sve pretvorilo u pečurku. A ideja sa svežim peršunom mi je, priznajem, pala na pamet. Nažalost, ne nađoh ga jutros u kući...

Alba је рекао...

Axaxa, mrve u krevetu su no, no! :)) Al' super ti je ideja za cvarke i pavlaku, to je za nas lencuge ;)) E, sad, jos samo da nadjem muskarca koji ce ovo da pravi :D

Snežana Medan је рекао...

Hahaaha... Sjajni ste! Nasmejah se od srca. Inače, ko spava na mrvama sanja teške i košmarne snove! :-) I na to treba misliti!

Постави коментар