Омогућава Blogger.
RSS

LAŽ U POKUŠAJU O SRPSKOJ POLICIJI

Svedoci smo da je video na kojem američki državljanin sa novinarskom legitimacijom navodno podmićuje pripadnika srpske policije zapalio društvene mreže.

Biću kratak i jasan: iako sam imao prilike da se susretnem sa najrazličitijim postupanjima naših policajaca, ovde nema ni traga korupciji. Naprotiv, policajac radi svoj posao upravo onako kako treba i nijednog trenutka nije tražio novac za sebe.

Problem je nastao iz jednostavnog razloga: policajac ne govori engleski i ovo je odlična prilika da upravi policije posavetujem da u blizini graničnih prelaza u svakoj patroli bude bar jedan policajac sa bazičnim znanjem engleskog jezika.

Na kraju: voleo bih da vidim američkog državljanina da se ovako bahato ponaša prema američkoj policiji. Uostalom, upravo je on taj koji je pokušao da podmiti policajca i koji laže da je policajac uzeo novac za mito. Ako smo pravna država, ovaj gospodin trebalo bi da odgovara za davanje mita u pokušaju.

Očekujem od Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova da zaštite policajca koji je radio svoj posao onako kako treba i da procesuiraju lice koje je pokušalo da podmiti policajce.

Nadam se da će srpski MUP ovu kriznu situaciju komunicirati na kvalitetan način. Nije teško - samo istitlujte sve što policajac govori na engleski i postavite video na YouTube.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Постави коментар