Омогућава Blogger.
RSS

O b(r)logu

Nisam Džejmi Oliver, niti imam bilo kakav plan da to postanem. Sticajem okolnosti ponekad skuvam ponešto i to volim da podelim sa drugima. Cilj ovog b(r)loga je da i mi, samohrani muškarci, ne ostanemo gladni i ne budemo večno osuđeni na kupovnu hranu. Istina, biće i recepata koji za cilj imaju da našim kulinarskim umećem zadivimo najbliže i najdraže, a da to ne iziskuje ni veliki trud, ni mnogo vremena. Uz to, ubacićemo i poneki koristan savet kako da ne ostanemo zauvek zarobljeni u kuhinji.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 comments:

Анониман је рекао...

Dopadaju mi se opaske uz recepte, baš su simpatično duhovite. Ne znam da li prihvataš savete ? Ja ću ti jedan napisati, a ti kako hoćeš. Kada kuvaš testeninu, pogledaj uvek koliko minuta treba da se kuva - piše na omotu, i to poštuj. Ovako, kada staviš vodu ( min 3 lit za bilo koju količinu testenine), ulje i so, kada provri ( el. šporet) ubaci testeninu i poklopi. Može a i ne mora da je promešaš ( špagete da) - isključi ringlu istog momenta, ne otvaraj poklopac i kada prođe navedeno vreme, skloni ih i iscedi. Biće idealno skuvane i potpuno cele, bilo koje. Dok su još tople, ubaci malo putera ili ulja, da se ne bi slepile, promešaj sa dve viljuške, pogotovo kada ih ostane viška. Ovo je način da se ne prekuvaju i postanu "blatnjave", a ne mora ni da ih pogledaš dok su na ringli.Tako se ni za dno neće zalepiti, možda neka, ali se rukom lako odvoji od dna, mada retko.

selak је рекао...

Hvala! Sve sugestije, ideje, saveti, recepti - sve je dobrodošlo :) Čitamo se!

Snežana Medan је рекао...

Pozdrav anonimnom, uz malu ispravku od iskusne domaćice! Takodje, samohrane, što povećava, nadam se, moj kredibilitet! :-) U vodu za kuvanje testenine se ne stavlja ulje. Nema potrebe, jer samo ispliva na površinu. Tek posle kuvanja, kako je gore, u nastavku navedeno! Inače, ceo postupak gore je dokazano dobar! :-)

Постави коментар